Provence 2002

Scoutsjaar 2001-2002

Zomerkamp in de Provence (La France)

Met 110 mensen op kamp?! Wij gaan ervoor...
En het is ons gelukt!!!

We bedanken graag al de medewerkers!

  Praktische Info

Wat MOET je echt meehebben op ons Zomerkamp:

  • Reiskoffer (alleen het belangrijkste staat hier vermeld, vergeet de rest dus niet!)
    • watersandalen
    • zonnecrème factor 8 ofzo (hoog genoeg en liefst waterproof)
    • aftersun, muggenmelk, petje of ander zonwerend hoofddeksel
    • goede stapschoenen. Zeker voor Jong G/V's en G/V's, aangezien er een trektocht in de Gorges du Verdon gepland is.
    • rugzak voor JGV en GV
    • zaklamp (met reservebatterijen)
    • drinkbus (liefst isolerend)
    • bord, soepkom, mes, vork, lepel, drinkbeker (plastic of metaal): ook voor bevers en welpen!
    • zonnebril
  • Verzekering, papieren, edm.
    • lidgeld (indien nog niet betaald), anders kan je niet mee!
    • "World Assistence Card" (=EuroCross-kaart) als bewijs dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds
    • identiteitskaart of identiteitsbewijs (pasje) indien je jonger dan 12 bent. Dit kan je verkrijgen bij de gemeente.
    • schriftelijke toelating van ouder/voogd, gewettigd door de gemeente. Dit om te bewijzen dat uw kind vrijwillig mee op kamp is.
    • SIS-kaart is niet nodig, die is enkel in België geldig.
    • tetanus-inenting?!
    • Medicatie? aan de takleiding geven bij vertrek. Medische fiche graag één week voor ons vertrek bij de eenheidsleiding

Hoe kan je ons daar bereiken?

Per post, hier volgt het adres:

Priola vzw
264e FOS Kessel-Lo
Naam van het kind
p/a PUBERCLAIRE
04 550 ALLEMAGNE EN PROVENCE
ALPES HAUTE PROVENCE
FRANCE

In het kampboekje staat ook het GSM-nummer waarop u ons in dringende gevallen kan bereiken. Vraag ernaar bij het vertrek.

Reisweg

Leuven -> Metz -> Nancy -> Lyon -> Aix-en-Provence
Vanaf Aix-en-Provence in noordelijke richting naar Manosque tot Pont de Mirbeau, St. Paul, naar rechts (D952). Voorbij dit dorp aan de rechterzijde van de baan het Nucleaire centrum van Cadarache, aan de andere zijde vloeit de Verdon in de Durance. De Verdon wordt overgestoken te Vinon. Verder naar Gréoux-les-Bains -> een stukje canyon du Verdon -> St.-Martin -> Allemagne-en-Provence

Dit is het plannetje om terplaatse de weg te vinden. Je rijdt van in Allemagne-en-Provence richting Montagnac, tot je na enkele km links een verharde weg ziet (met stenen, in slechte staat). Dit is richting het gehucht Puberclaire. Hierin rijden en nog ongeveer 1 km volgen en je bent er!
Situering op kaart vind je op http://www.viamichelin.com/viamichelin/fra/dyn/controller/savedMapGet?mapId=178719

Vertrek: We verzamelen donderdag 18 juli 2002 om 18u30 aan de Super-GB in Koning-Albert-I-laan, Kessel-Lo, achter het lokaal en vertrekken per bus om 19u00.
Reis: De busreis duurt wel even, dus neem zeker een lunchpakket mee en wat drank. Reisziek? Neem op tijd je pilletjes. We rijden 's nachts, dus voorzie je daarop; pull-over ofzo...
Terug:

zondag 28 juli 2002 om 16u vertrekken we op het kampterrein en zijn dus maandag 29 juli tegen 7u 's ochtends terug aan de Super-GB.

Willen jullie van uit de Provence nog op vakantie met zoon/dochter? Verwittig de leiding en kom tijdig naar het kampterrein (zondag 28 juli). Om 16u vertrekt de bus daar en iedereen die er nog is, rijdt mee!

 

Wat vooraf ging...

Het nieuwe millennium is een feit en voor velen niet meer dan een fait divers. Voor ons, de 264e FOS te Vlievleger Kessel-Lo, is 2002 een veel belangrijker jaar. In dat jaar vieren we namelijk ons 20-jarig bestaan. 20 jaar open scouting in Kessel-Lo: een zeer goede reden om dat te vieren, nietwaar? Na heel wat brainstorming binnen het eenheidscomité en de oprichting van een werkcel met codenaam lavendelcomité, werd een heel mooi idee geboren, waarvan dit de eerste stapjes zijn... We willen er een echt feestjaar van maken, niet alleen met de verschillende activiteiten die we nu jaarlijks organiseren, maar vooral door een grootse activiteit die iedereen zal bijblijven. Hier komt ie dan:

We organiseren in de zomer van 2002 een buitenlands kamp in de Provence, en wel met de hele eenheid!!!

Grootheidswaanzin? We denken van niet. Na veel overleg binnen het eenheidcomité, waarin voor- en nadelen werden afgewogen, werd duidelijk dat het een haalbaar project bleek dat bovendien een onvergetelijke gebeurtenis zou worden voor iedereen.

De zonnecrème mag u alvast inpakken!

Wat kunnen we jullie al concreet vertellen?

Wat? Zomerkamp voor alle leden in de Provence (Frankrijk, jaja), meer bepaald op een prachtig kampterrein (80 Ha groot) te Allemagne-en-Provence, een typisch dorpje op een steenworp van het zonovergoten Lac de Ste-Croix en de machtige Gorges du Verdon! Pak die landkaart!
Wanneer? 18-29 juli 2002
Duur? 10 dagen. Voor iedereen, dus ook voor (eventuele) bevers. Moet nog worden besproken met ouders.
Prijs? We gaan voor 150 EUR per kind (6051 BF) + vermindering voor meerdere kinderen. Weet dat de werkelijke kostprijs rond 248 EUR ligt (10000 BF)! Een spaarplan wordt opgesteld na de zomer...
Dakannie? Vraag maar aan de seniors! Reeds twee keer gingen we in deze prachtige streek op kamp. We krijgen er de voile logistieke steun van de organisatie Priola (oud-scouts).

 

Nog een laatste oproep voor wie nog steeds geen eerste voorschot heeft betaald heeft voor het kamp: iedereen die meewil op kamp, wordt verzocht om ten laatste tegen 23 februari een eerste voorschot van 40 EUR te storten op (speciale rekening!) 001-3640639-14 van Lavendelcomité 264 FOS, Eénmeilaan 13/2, 3010 Kessel-Lo

Tussen de regels in kan je opmaken dat onze eenheid per deelnemer 100 EUR (4000 BF) oplegt bij de deelnameprijs. Dat is niet niks natuurlijk en we doen het graag. Maar denk niet dat we een ezeltje hebben dat... Daarom zullen we vanaf heden diverse activiteiten blijven organiseren, waarvan de opbrengst integraal naar dit kamp gaat. En door komen jullie, beste ouders, ook bij kijken: jullie gezellige aanwezigheid op onze activiteiten is van cruciaal belang. Tenslotte vloeit je bijdrage terug naar je kind, en heb je een fijne avond gehad!

Uiteraard hebben jullie nog wel duizend vragen over zon enorm initiatief... Geen paniek, we hebben nog een jaar, waarin we jullie zeer goed willen informeren. Deze brief is vooral als smaakmaker bedoeld, en we hopen dan ook dat we het enthousiasme aangewakkerd hebben bij u en uw kinderen, want het is de bedoeling dat 99% van onze eenheid meegaat!

 

Provence-team
Lavendelcomité

Gilles Sorret
Ann Cappon
Greet Moons
Rebecca Gysen

Verdere info vragen aan Eenheidsleiding.

264 FOS De Vlievleger
Naar de homepage van De Vlievleger Terug naar de vorige pagina

 


Stuur een e-mail
devlievleger@scoutnet.be

Updated by WT: 2002-07-30