De Vlievleger

264 FOS open scouting – Kessel-Lo

Login
RSS Feed

Scouts tijdens de paasvakantie

De scouts blijft tijdens de paasvakantie gewoon doorgaan.

We hadden eerder gecommuniceerd dat vanaf april al de takken opnieuw vergadering zouden hebben van 14 tot 17 uur, maar we moeten helaas op die beslissing terugkomen.

Uurregeling

Het lijkt ons verstandig om in de huidige situatie de groepen nog zo veel mogelijk van elkaar te scheiden en drukte aan het begin/einde van de vergaderingen in de schoolstraat en aan de lokalen te vermijden. Onze excuses voor deze wijziging.

Dus de huidige regeling blijft behouden: (voorlopig tot zaterdag 17 april)
  • bevers en welpen: van 14 tot 17 uur
  • jonggivers en givers: van 17.15 tot 19.15 uur

Geen scouts op 24 april

Op zaterdag 24 april zal het voor niemand scouts zijn want de leiding gaat opruimen én het kamp al wat voorbereiden.

Registreren via KEEO 

We merken de laatste tijd dat er meer en meer ouders vergeten om hun kinderen te registreren voor de vergaderingen op het ouderportaal KEEO. Gelieve daaraan te denken en dit in orde te brengen vóór zaterdag. Zo kan de leiding op voorhand de (eventuele) bubbels van 10 maken. Verder is registratie in kader van de contactopsporing verplicht.

De nieuwe vergaderingen zijn toegevoegd op Keeo en open voor inschrijving. Heb je nog geen inlog voor Keeo gekregen? Stuur ons een mailtje!

De givers laten zelf weten aan hun leiding of ze komen.

Steun ons via Trooper 

Door corona kunnen we bepaalde winstgevende activiteiten zoals de brunch niet organiseren. Daarom doen we bij deze een warme oproep om ons te steunen via het platform Trooper. ?Wil je iets kopen op collect&go, takeaway, bol.com…?  Surf eerst naar onze Trooper pagina en klik dan op een van de online winkels. Het kost jullie enkele seconden en levert ons wel een klein bedrag op, zonder dat jullie iets extra moeten betalen. En, alle kleine hoeveelheden helpen ons al een pak vooruit! Je kan onze trooper link steeds vinden op onze site.

Alvast duizendmaal dank!

 

Met vriendelijke (scouts)groeten,
De eenheidsleiding

Beschermd: Zoektocht 2020

Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Vul hieronder het wachtwoord in om het te bekijken:

Inschrijvingen nieuwe scoutsjaar

Het nieuwe scoutsjaar is begonnen! 

Hoe schrijf ik mijn kinderen in?

Door dit inschrijvingsformulier in te vullen en daarna het inschrijvingsgeld te betalen.

Wanneer? Zo snel mogelijk. Anders ben je niet verzekerd…
Hoeveel? 55 euro per lid
Hoe? Op rekening:

BE60 7350 5718 0070 met vermelding naam en tak kind

Als de betaling van het lidgeld voor jullie gezin minder vanzelfsprekend is, dan zijn wij in staat het lidgeld terug te schroeven. Dit in samenwerking met “Solidariteit Op Maat” van FOS. Hiervoor neem je best contact op met de eenheidsleiding!

Kamp

Alle informatie over ons zomerkamp staat online: http://www.devlievleger.be/w/kamp/

 

Opdrachten 4/5 april

 

Hieronder staan alle opdrachten nog eens! Succes!

Opdrachten één tegen allen scouts

 

 

Online scouts zaterdag 21 maart

Om het scoutsgevoel op zaterdag niet te verliezen, zijn we met de leidingsgroep een concept aan het uitdenken om online scouts te geven. Dit wil zeggen dat we vanaf deze zaterdag in deze groep opdrachten zullen zetten voor de leden. Deze kunnen thuis uitgevoerd worden en de leden of de ouders nemen een foto en zetten die dan als reactie op de opdracht (of via mail doorsturen als je het liever niet in de groep zet). Het wordt een battle tussen de takken, dus per goede opdracht krijgen de groepen extra punten. De winnaar krijgt een verrassing op de eerstvolgende scoutsvergadering!

Maar hiervoor hebben we jullie hulp nog nodig! Voeg jezelf of je ouders toe aan onze Facebook groep en zorg dat alle ouders op de hoogte zijn!

Wijnverkoop

Dag Ouders en vrienden van de scouts! Naar traditie organiseren de Seniors ook dit jaar een wijnverkoop ten voordelen van hun buitenlandskamp.

Alle informatie over de wijnen kan u terug vinden in onze wijn ‘catalogus’ en bestellen kan via het bestelformulier. De deadline voor het inleveren van deze formulieren is 3 december, zo zijn we zeker dat de wijn er nog voor de feestdagen is. Als de wijn gearriveerd is krijgt u een seintje en kan uw bestelling opgehaald worden aan onze scouts lokalen voor of na de vergaderingen.

Dit jaar hebben we nog een primeur, indien u binnen een straal van 15km rond de scouts lokalen woont, wordt de wijn aan huis geleverd voor 3,5€. Zodra de wijn er is wordt er een datum gekozen in overeenstemming met de koper.

Wil u graag eerst proeven? Dan kan dat ook, op onze wijnproef avond 30 november om 20u!

Met vriendelijke groeten

Het Senior team

bestelformulier-wijn-Fos-2019-def

infoblad wijnen def

Hoe schrijf ik mij in?

Door dit inschrijvingsformulier in te vullen en daarna het inschrijvingsgeld te betalen.

Wanneer? Zo snel mogelijk. Anders ben je niet verzekerd…
Hoeveel? 55 euro per lid
Hoe? Op rekening: BE02 0012 4805 4540 met vermelding naam en tak kind

Als de betaling van het lidgeld voor jullie gezin minder vanzelfsprekend is, dan zijn wij in staat het lidgeld terug te schroeven. Dit in samenwerking met “Solidariteit Op Maat” van FOS. Hiervoor neem je best contact op met de eenheidsleiding!

Foto’s kamp 2019

Dag allemaal
Ons nieuwe scoutsjaar begint op 21 september.

Ondertussen kunnen jullie nog eens nagenieten van het kamp, want de foto’s staan online! Je vindt ze hier:

 https://photos.app.goo.gl/oEfMbCECA6EQppZ97

Kamp 2019

Dag allemaal,

Alle kampinfo staat online! Je vindt het hier.

In dit boekje vind je de nodige info over het zomerkamp. Neem het zeker grondig door en vergeet je niet in te schrijven voor 20 juni. Hoe dat moet, staat daar ook uitgelegd.

Met eventuele vragen kan je altijd terecht bij de (eenheids)leiding!

 

Wij hebben er al zin in!

Groetjes,

de leiding