De Vlievleger

264 FOS open scouting – Kessel-Lo

Login
RSS Feed

Elektroslag

Beste ouders,

Binnenkort gaat Elektroslag van start. Elektroslag?

Een week lang gaan Leuvense jeugdverenigingen in hun eigen buurt op zoek naar afgedankt klein elektronisch materiaal zoals oude inktpatronen, laptops, kabels, pc’s en ander toebehoren,.. En dat zowel bij mensen thuis als bedrijven. Het materiaal dat we ophalen, verkopen we aan een bedrijf dat deze materialen sorteert en verwerkt. In ruil hiervoor krijgen we een kleine vergoeding, die we kunnen investeren in onze werking.
Wanneer?
Vanaf nu! Vanaf nu mag je elke zaterdag je afgedankt elektronisch materiaal meebrengen naar de scouts. Daar zullen we al het materiaal verzamelen in dozen, die later opgehaald en gerecycleerd zullen worden. Doorzoek dus je zolder (en die van je oma, en laat je buren hetzelfde doen) en breng al het gevonden materiaal mee naar de scouts voor 17 mei. 

Daarnaast organiseren we ook een ophaalactie op zondag 26 april. Heb je dus te veel elektronisch materiaal om zomaar mee te sleuren naar de scouts, laat dan iets weten via floorvanboxem@hotmail.com, dan komen wij het materiaal ophalen bij jou thuis.

Meer info over deze actie en wat er dan precies allemaal in zo’n doos mag, vind je hier.

Verder zijn de ook op zoek naar bedrijven die ons kunnen helpen. We zijn -samen andere Leuvense jeugdverenigingen- op zoek naar bedrijven die ons willen sponsoren onder de vorm van afgedankt elektronisch materiaal zoals oude inktpatronen, desktops, laptops en servers.
Het enige wat U moet doen, is uw bedrijf registreren op de website van Recyca. Daarna selecteert U ‘Leuvense jeugdverenigingen’ als goed doel om vervolgens oude computers, kabels en andere toebehoren, en lege inktpatronen te verzamelen. In de week van 11 t.e.m. 17 mei 2015 wordt dit opgehaald. Recyca bvba, het bedrijf waar we mee samenwerken, regelt de concrete afhandelingen met U.

 

Klaar? START!

No tags.